Stravné prostredníctvom zmluvného zariadenia

Zamestnávateľ zabezpečuje stravné prostredníctvom zmluvného zariadenia s tým, že zamestnávateľ platí v zmysle legislatívy 55 %, plus prispieva zo sociálneho fondu nad rámec 0,06 € na jeden obed. Zvyšok si platí zamestnanec.

Ako je to v prípade, ak by si zamestnanec neobjednal celé menu (je to jeho rozhodnutie a objedná si len polievku, ktorá stojí 1,50 €)?

Môže mu zamestnávateľ uhradiť celé a dať si to do daňových nákladov, keďže je suma menej ako zákonom stanovených 55 % alebo sa suma 1,50 € musí rozdeliť na 55 % a 45 %, príp. ten doplatok zo sociálneho fondu? Alebo sa na takúto situáciu nemyslí a zamestnanec si to musí uhradiť celé sám? Bude v tom nejaká zmena od 1. 1. 2022?

Autori: Bc. Katarína Danajovičová
Právny stav od: 1. 1. 2021
Dátum publikácie: 24. 11. 2021



 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 

Prihláste sa kliknutím na nasledujúci odkaz:

 

 epi-notebook

Prístup k EPI Právnym systémom
a ostatným online produktom
si môžete zakúpiť v našom e-shope:

 

Máte otázky?
V prípade, že potrebujete viac informácií, môžete nás kedykoľvek kontaktovať

 

 

 

Registračný formulár nájdete na tomto odkaze: REGISTRÁCIA


V prípade, že ste registrovaný na portáli www.epi.sk, www.pp.sk, www.vssr.sk www.danovecentrum.sk, www.mzdovecentrum.sk, www.manazerskecentrum.sk, www.profivzdelavanie.sk alebo www.zakon.sk môžete na prihlásenie použiť prihlasovacie meno a heslo z týchto portálov.

Autor: Bc. Katarína Danajovičová

Súvisiace interné firemné predpisy

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace odborné články

Súvisiace právne predpisy ZZ SR


S-EPI, s.r.o. © 2010-2021, všetky práva vyhradené

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.