Príplatok za zmennosť

Rozpočtová organizácia sa pri odmeňovaní riadi zákonom o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a má rovnomerne rozvrhnutý pracovný čas. Ranná zmena (kuchári a čašníci) pracuje od 6.00 h do 13.45 h, poobedná zmena (kuchári) od 12.45 h do 20.30 h a čašníci od 13.45 h do 21.30 h. Vrátnici pracujú v nepretržitej prevádzke (12-hodinové zmeny). Vrátnikom vypláca príplatok za zmennosť. Patrí príplatok za zmennosť aj kuchárom a čašníkom? Ako si správne vysvetliť § 13 zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme, že „prácu vykonáva vo všetkých zmenách“? Myslia sa tým všetky zmeny, ktoré definuje Zákonník práce, a to ranná, poobedná, nočná?

Autori: Ing. Alena Bajčíková
Právny stav od: 1. 1. 2004
Právny stav do: 31. 12. 2018
Dátum publikácie: 30. 8. 2017



 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 

Prihláste sa kliknutím na nasledujúci odkaz:

 

 epi-notebook

Prístup k EPI Právnym systémom
a ostatným online produktom
si môžete zakúpiť v našom e-shope:

 

Máte otázky?
V prípade, že potrebujete viac informácií, môžete nás kedykoľvek kontaktovať

 

 

 

Registračný formulár nájdete na tomto odkaze: REGISTRÁCIA


V prípade, že ste registrovaný na portáli www.epi.sk, www.pp.sk, www.vssr.sk www.danovecentrum.sk, www.mzdovecentrum.sk, www.manazerskecentrum.sk, www.profivzdelavanie.sk alebo www.zakon.sk môžete na prihlásenie použiť prihlasovacie meno a heslo z týchto portálov.

Autor: Ing. Alena Bajčíková

Súvisiace odborné články

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace právne predpisy ZZ SR


S-EPI, s.r.o. © 2010-2021, všetky práva vyhradené

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.