Kvalifikačné predpoklady učiteľa odborných gastronomických predmetov
Stredná odborná škola so zameraním pre oblasť gastronómie, potravinárstva a hotelových služieb zamestnáva zamestnanca, ktorý má ukončené VŠ vzdelanie 2. stupňa v odbore sociálna práca. Stredoškolské vzdelanie ukončil v študijnom odbore hotelová akadémia. Na škole pôsobil najskôr ako majster odborného výcviku a v rámci tohto zaradenia absolvoval úspešne doplnkové pedagogické štúdium na MPC v Bratislave. Zamestnávateľ chce zrealizovať jeho presun na pozíciu učiteľa teoretického vyučovania pre odborné predmety z oblasti gastronómie a hotelových služieb. Za akých podmienok môže nastúpiť na úsek teoretického vyučovania, resp. je tento presun pri súčasnom stave vôbec možný? Spĺňa kvalifikačné predpoklady pre pozíciu vyučujúceho odborných predmetov pre oblasť gastronómie a do ktorej tarifnej triedy by mal byť zaradený?