Dodržiavanie podmienok spracúvania osobných údajov pri využívaní virtuálnych hlasových asistentov

Článok stručne predstavuje virtuálny hlasový asistent (VHA), ktorý zároveň predstavuje špecifický prostriedok na spracovanie osobných údajov, ako aj podmienky, za ktorých je možné VHA používať z pohľadu ochrany osobných údajov, upozorňuje na dodržiavanie bezpečnosti pri získavaní, spracúvaní, uchovávaní a prenose osobných údajov a na potrebu prijatia primeraných technických a organizačných opatrení. Prevádzkovatelia VHA sú povinní pamätať aj na práva dotknutej osoby, ako je prístup k osobným údajom, právo na vymazanie a podobne.

Autori: JUDr. Marcela Macová, PhD.
Právny stav od: 7. 7. 2021
Dátum publikácie: 26. 8. 2021
Prameň: EPI Odborné články / epi - 2021
Oblasti práva: Správne právo / Informácie, informačný systém / Ochrana údajov / GDPR



 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 

Prihláste sa kliknutím na nasledujúci odkaz:

 

 epi-notebook

Prístup k EPI Právnym systémom
a ostatným online produktom
si môžete zakúpiť v našom e-shope:

 

Máte otázky?
V prípade, že potrebujete viac informácií, môžete nás kedykoľvek kontaktovať

 

 

 

Registračný formulár nájdete na tomto odkaze: REGISTRÁCIA


V prípade, že ste registrovaný na portáli www.epi.sk, www.pp.sk, www.vssr.sk www.danovecentrum.sk, www.mzdovecentrum.sk, www.manazerskecentrum.sk, www.profivzdelavanie.sk alebo www.zakon.sk môžete na prihlásenie použiť prihlasovacie meno a heslo z týchto portálov.

Súvisiace dokumenty

Súvisiace právne predpisy ZZ SR

  • 18/2018 Z. z. Zákon o ochrane osobných údajov
  • 158/2018 Z. z. Vyhláška o postupe pri posudzovaní vplyvu na ochranu osobných údajov

S-EPI, s.r.o. © 2010-2021, všetky práva vyhradené

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.