Výsledky vyhľadávania v Odborných článkoch: 142 výsledkov
Dátum publikácie: 26. 8. 2021
Autor: JUDr. Marcela Macová, PhD.
Právny stav od: 7. 7. 2021
Článok stručne predstavuje virtuálny hlasový asistent (VHA), ktorý zároveň predstavuje špecifický prostriedok na spracovanie osobných údajov, ako aj podmienky, za ktorých je možné...
Dátum publikácie: 23. 8. 2021
Autor: JUDr. Jozef Lukajka, PhD., Advokátska kancelária LUKAJKA & PARTNERS s. r. o., Mgr. Michaela Pyšná
Právny stav od: 17. 6. 2021
Článok približuje základné informácie ohľadom IP adries a uvádza, kedy je IP adresu možné považovať za osobný údaj a či je systematické zaznamenávanie IP adries prípustné alebo...
Dátum publikácie: 20. 8. 2021
Autor: JUDr. Tatiana Mičudová
Právny stav od: 1. 1. 2021
Prijaté opatrenia prispievajú k ochrane spracúvaných osobných údajov pred náhodným alebo nezákonným zničením, stratou, zmenou, ich neoprávneným poskytnutím alebo neoprávneným...
Dátum publikácie: 20. 8. 2021
Autor: Mgr. Matúš Mesarčík, LL.M.
Právny stav od: 1. 1. 2021
Po skončení pracovného pomeru vyplýva zamestnávateľovi viacero povinností zo zákonnej právnej úpravy. Výnimkou nie sú ani dodatočné požiadavky týkajúce sa spracúvania osobných...
Dátum publikácie: 9. 8. 2021
Autor: Dimensions Consulting Services s.r.o, Martina Javůrková, MBA
Právny stav od: 1. 8. 2021
Pri používaní sociálnych sietí firmou, a to bez ohľadu na jej veľkosť a odvetvie podnikania, je táto v pozícii tzv. „Prevádzkovateľa“. Tento výraz teda budeme používať aj v článku,...
Dátum publikácie: 27. 7. 2021
Autor: JUDr. Marcela Macová, PhD.
Právny stav od: 13. 4. 2021
Cieľom nového Usmernenia je objasniť úlohy a zodpovednosť poskytovateľa sociálnych médií a prevádzkovateľa, ktorý využíva služby poskytovateľa sociálnych médií zamerané na cielenie...
Dátum publikácie: 22. 6. 2021
Autor: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Redakcia Bezpečnosť v praxi
Právny stav od: 27. 6. 2021
Európska komisia prijala 4. júna 2021 modernizované štandardné zmluvné doložky pre prenos osobných údajov do tretích krajín podľa čl. 46 ods. 2 písm. c) všeobecného nariadenia o...
Dátum publikácie: 21. 6. 2021
Autor: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Redakcia Bezpečnosť v praxi
Právny stav od: 27. 6. 2021
Európska komisia prijala 4. júna 2021 štandardné zmluvné doložky medzi prevádzkovateľmi a sprostredkovateľmi podľa čl. 28 ods. 7 všeobecného nariadenia o ochrane údajov. V...
Dátum publikácie: 2. 6. 2021
Autor: JUDr. Jakub Pavčík
Právny stav od: 1. 9. 2019
Osobné údaje, ktoré sú spracúvané v informačných systémoch, predstavujú pre prevádzkovateľa nenahraditeľnú pomoc. Akékoľvek informačné systémy sa ale prevádzkovateľ rozhodne...
Dátum publikácie: 26. 5. 2021
Autor: JUDr. Marcela Macová, PhD.
Právny stav od: 1. 1. 2021
Tento článok popisuje stručný prehľad hlavných povinností, ktoré musí spoločnosť dodržiavať, resp. na ktoré si má dať pozor, či už pri vzniku, v priebehu fungovania, alebo pri...

Stav dokumentu

Posledné pridané

Prameň


Zobraziť viac
S-EPI, s.r.o. © 2010-2021, všetky práva vyhradené

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.