Výsledky vyhľadávania vo Vzoroch zmlúv a právnych podaní: 14 výsledkov
Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Prevádzkovateľ má povinnosť evidovať každé porušenie zabezpečenia osobných údajov a viesť k nemu príslušnú dokumentáciu. Náležitosti internej dokumentácie sú rovnaké ako náležitosti oznámenia porušenia ochrany osobných údajov Úradu.

Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Čl. 13 všeobecného nariadenia o ochrane údajov ustanovuje tzv. informačnú povinnosť a určuje informácie, ktoré sa majú poskytovať pri získavaní osobných údajov od dotknutej osoby.

Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Čl. 13 všeobecného nariadenia o ochrane údajov ustanovuje tzv. informačnú povinnosť a určuje informácie, ktoré sa majú poskytovať pri získavaní osobných údajov od dotknutej osoby. Informačnú povinnosť dodržiava aj zamestnávateľ aj v pracovnoprávnych vzťahoch.

Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Manažérskou zmluvou najčastejšie firmy ošetrujú u seba obsadzovanie pozícií riaditeľov obchodných, personálnych, výrobných oddelení. Zároveň nie je výnimkou, aby prostredníctvom manažérskej zmluvy pracovali aj konatelia, vo všeobecnosti štatutári obchodných spoločností.

Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Dotknutá osoba má právo namietať spracúvanie jej osobných údajov z dôvodu týkajúceho sa jej konkrétnej situácie. Prevádzkovateľ nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, ak nepreukáže nevyhnutné oprávnené záujmy na spracúvanie osobných údajov, ktoré prevažujú nad právami alebo záujmami dotknutej osoby, alebo dôvody na uplatnenie právneho nároku.

Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Podľa ustanovenia čl. 29 Nariadenia GDPR sprostredkovateľ a každá osoba konajúca na základe poverenia prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa, ktorá má prístup k osobným údajom, môže spracúvať tieto údaje len na základe pokynov prevádzkovateľa, s výnimkou prípadov, keď sa to vyžaduje podľa práva Únie alebo práva členského štátu.

Autor: Mgr. Jana Kolesárová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Určenie, postavenie a úlohy zodpovednej osoby sú prioritne upravené v čl. 37 a nasl. GDPR a v § 44 až § 46 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov.

Autor: Mgr. Henrieta Bicáková, Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Pracovná zmluva je dvojstranný právny úkon medzi zamestnávateľom a zamestnancom, ktorým sa zakladá pracovný pomer.

Autor: Mgr. Lenka Michalovičová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Za sprostredkovateľa sa na účely ochrany osobných údajov považuje každý, kto spracúva osobné údaje v mene prevádzkovateľa.Ak sa má spracúvanie osobných údajov uskutočniť v mene prevádzkovateľa, prevádzkovateľ môže poveriť len sprostredkovateľa, ktorý poskytuje dostatočné záruky na prijatie primeraných technických a organizačných opatrení tak, aby spracúvanie osobných údajov spĺňalo požiadavky tohto zákona a aby sa zabezpečila ochrana práv dotknutej osoby. Na poverenie sprostredkovateľa spracúvaním osobných údajov podľa prvej vety sa súhlas dotknutej osoby nevyžaduje.

Autor: Mgr. Monika Ivanová
Právny stav od: 25. 5. 2018

Ak je spracúvanie osobných údajov založené na súhlase dotknutej osoby, prevádzkovateľ je povinný kedykoľvek vedieť preukázať, že dotknutá osoba poskytla súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov.GDPR nepredpisuje žiadnu formu pre súhlas so spracovaním osobných údajov. Avšak pri prípadnom spore dôkazné bremeno o existencii súhlasu so spracovaním osobných údajov znáša prevádzkovateľ.

Stav dokumentu

Posledné pridané

Oblasti práva


Zobraziť viac
S-EPI, s.r.o. © 2010-2018, všetky práva vyhradené