Výsledky vyhľadávania v Interných firemných predpisoch: 4 výsledky
Právny stav od: 25. 5. 2018

Jedným z najčastejších prostriedkov monitorovania priestoru (pracoviska) a zamestnancov je práve aj kamerový systém. Zamestnávateľ, ktorý má v úmysle zaviesť monitorovanie kamerovým systémom, je oprávnený chrániť svoje práva (spravidla ide o ochranu majetku a kontrolu využívania pracovného času zamestnancami či v neposlednom rade – dodržiavanie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci), ale musí rešpektovať aj práva zamestnancov. Konkrétne ich právo na ochranu osobných údajov a právo na súkromie.

Právny stav od: 25. 5. 2018

Prevádzkovateľ je povinný pred spracúvaním osobných údajov zaviesť a počas spracúvania osobných údajov mať zavedenú špecificky navrhnutú ochranu osobných údajov, ktorá spočíva v prijatí primeraných technických a organizačných opatrení, najmä vo forme pseudonymizácie, na účinné zavedenie primeraných záruk ochrany osobných údajov a dodržiavanie základných zásad podľa § 6 až 12 zákona č. 18/2018 Z. z.

Právny stav od: 25. 5. 2018

Úrad na ochranu osobných údajov SR podľa § 37 ods. 6 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov je povinný zverejniť vzor Záznamov o spracovateľských činnostiach. Tento vzor je len pre informáciu, čo všetko má Záznam obsahovať a sprostredkovateľ má možnosť si ho vytvoriť podľa seba so všetkými zákonnými náležitosťami. Úrad tiež zverejnil návody alebo postupy, ako tieto vzory vyplniť.

Právny stav od: 25. 5. 2018

Úrad na ochranu osobných údajov SR podľa § 37 ods. 6 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov je povinný zverejniť vzor Záznamov o spracovateľských činnostiach. Tento vzor je len pre informáciu čo všetko má Záznam obsahovať a prevádzkovateľ má možnosť si ho vytvoriť podľa seba so všetkými zákonnými náležitosťami. Úrad tiež zverejnil návody alebo postupy ako tieto vzory vyplniť.

Stav dokumentu

Posledné pridané

Oblasti IFP


Zobraziť viac
S-EPI, s.r.o. © 2010-2018, všetky práva vyhradené